Cristian Boureanu: Blaturile au iesit din fotbal si s-au mutat in politica
Cristian Boureanu: Blaturile au iesit din fotbal si s-au mutat in politica 12 martie 2008 - Constat ca, in ultima vreme, blaturile au iesit din fotbal si s-au mutat in politica, unde PNL si PSD negociaza un non-combat pentru alegerile locale.

In loc sa sa se bata intre ele macar pentru un onorabil loc doi, cele doua partide aflate in criza isi promit unul altuia voturile pe care inca nu le-au obtinut.

Este comic cum pesedistii si penelistii negociaza pe ascuns, noaptea, prin boscheti, pentru a pastra un secret care este de notorietate publica: pentru PNL, PSD a devenit un partener firesc.

Pentru a fi lasat sa se mai joace un an de-a prim-ministrul, Calin Popescu Tariceanu a inchinat de mult steagul liberalismului in fata mostenitorilor comunistilor care i-au aruncat in inchisoare pe fruntasii liberali.

PSD si PNL se intalnesc cel putin intr-un punct, acolo unde este vorba despre ipocrizie. PNL vorbeste despre unitatea dreptei dar bate palma cu stanga. Pe de alta parte si PSD seara negociaza cu PNL iar dimineata il critica pe Tariceanu.

Ne-am putea intreba cum se vor intelege cele doua partide in privinta cotei unice si a altor masuri economice si sociale, dar ar fi inutil.

Daca vrem sa stim cum ar arata Romania cu o asemenea guvernare este suficient sa ne uitam la tabloul jalnic oferit de Parlament, unde majoritatea PSD-PNL da legi privind protejarea averilor ilicite, favorizarea infractorilor in dauna procurorilor si protejarea ministrilor cercetati penal.

Intre PSD si PNL nu se negociaza o constructie politica pe baza unui program, ci una conjuncturala. O constructie anti-reforma, anti-DNA, anti-Basescu.

Ar putea chiar sa o numeasca ANTI (Alianta Nastase-Tariceanu-Iliescu), pentru ca unicul scop al acestei inseilaturi politice va fi protejarea intereselor de grup si aruncarea Romaniei in trecut, in perioadele nefaste ale guvernelor Vacaroiu si Nastase.


« inapoi
Omul de Afaceri
Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.
Citeste mai multe
Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.
Citeste mai multe