Cristian Boureanu: „In Arges revolutia nu a existat”
Cristian Boureanu: „In Arges revolutia nu a existat” 6 mai 2008 - Deputatul Cristian Boureanu, candidatul PDL la presedintia Consiliului Judetean, a fost invitat la postul de radio BBC, in cadrul principalei emisiuni informative a zilei. Cristian Boureanu a afirmat cu aceasta ocazie ca „in Arges revolutia nu a existat, de 18 ani conduce PSD-ul, nu a existat opozitie, daca a fost cineva vreodata care a castigat a trecut la PSD, intr-un fel sau altul”.

„Candidez impotriva unui om care a recunoscut ca a fost ofiter DIE, de care toata lumea spune ca inca este ofiter activ si nimeni nu il acuza”, a adaugat deputatul PDL.

Cristian Boureanu a mai spus ca „actualul sef al Consiliului Judetean Arges are doua dosare la DNA pe niste lucruri clare, aflate in cercetare, unul din ele de aproape de doi ani de zile cu paguba verficata. Consiliul Judetean a platit despagubiri din bani publici pentru ceea ce a facut presedintele acolo - un dosar pe cornul si laptele si un dosar pe 194 de hectare de teren. Eu cred ca exista niste oameni din fostul sistem care beneficiaza de un statut special in Romania. La un anumit nivel, interesele transpartinice nu mai tin cont de din ce partid faci parte ci, din ce structuri faci parte”.

Constantin Nicolescu lucreaza cu vechiul sistem

Liderul PDL a mai spus ca este important ca “macar acum in al 12-lea ceas sa avem si noi tranparenta si de exemplu la Arges cetateanul sa aleaga intre Cristian Boureanu si Constantin Niculescu dar cu dosarul pe masa. Cristian Boureanu student, elev ce a facut, Constantin Niculescu, nu stiu ofiter acoperit, da sau nu...ce a facut. Asta e problema Romaniei astazi”.

„Daca anul acesta ne vom alege parlamentarii uninominal, si sper sa nu incerce cineva sa puna frana, urmatorul pas probabil va fi ca peste 4 ani sa ne alegem consilierii locali si consilierii judeteni uninominal. In acest fel, fiecare pe cartierul lui sau pe satul lui va sti exact cu cine voteaza. Cel care este astazi presedinte al consiliului judetean, Constantin Niculescu, probabil ca ar fi fost prim secretar de partid daca Ceausescu era la putere. Un frate de-al lui a fost primar pe vremea comunismului, are un alt frate general la SRI, inainte la securitate, deci este o familie intreaga care a trait acolo. Nu este nici un fel de suparare atata timp cat vorbim transparent”, a adaugat Cristian Boureanu.

Deputatul PDL a afirmat ca propune o schimbare , cu oameni noi, cu oameni care nu au mai facut politica. “Constantin Nicolescu lucreaza cu vechiul sistem”.

Liderii de forta ai PDL candideaza la nivel local

Cristian Boureanu a mai afirmat ca “in PDL exista oricand trei, patru persoane care pot face fata cu brio oricarei functii in stat: Theodor Stolojan, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Emil Boc, Valeriu Stoica. Sunt oameni capabili care ar putea sa fie premieri intr-o anumita situatie. Au fost zone cu stegulete rosii pe care echipa care se afla astazi in PDL a reusit sa le elimine si sa duca Romania in Uniunea Europeana. Astazi noi credem ca cel mai important mod de a face reforma in Romania este sa pleci de la zona locala. Acolo este problema Romaniei, nu in Bucuresti, nu in Timisoara, nu in orasele mari neaparat, ci in administratiile locale, care au nevoie de oameni capabili sa faca proiecte care sa colecteze bani europeni. PDL-ul a ales ca cei mai multi dintre liderii de forta sa mearga astazi sa candideze la nivel local”.