Cristian Boureanu: „Presedintele Consiliului Judetean nu trebuie sa fie un jupan al judetului” 21 mai - Candidatul PDL la presedintia Consiliului Judetean Arges, deputatul Cristian Boureanu, a participat in data de 20 mai la o emisiune electorala a postului Alpha TV.

Cristian Boureanu a precizat ca un bun manager al Consiliului Judetean trebuie sa urmareasca anumite elemente: “transparenta fondurilor, transparenta si corectitudinea licitatiilor, eliminarea nepotismului si a conflictului de interese. In plus, trebuie sa stabilim niste prioritati clare pentru judetul Arges”.

Programul nostru pentru CJ este singurul care cuprinde si surse de finantare
“Pentru Partidul Democrat Liberal, exista doua directii importante: cea care tine exclusiv de mediul rural si unde sloganul de campanie este ABC-ul Civilizatiei – Asfalt, Becuri, Canalizare. Acestea sunt principalele trei lucruri care fac deosebirea intre satul romanesc si satul European. Marea infrastructura, este o chestiune pe care noi am tratat-o separat si aici vorbim de drumurile judetene care intra in atributiile Consiliului Judetean, de drumurile comunale, facute cu bani europeni si cu cofinantare de la judet pentru partea de bani care nu e acoperita de la fondurile europene, binenteles zona de podete dar si drumurile nationale care se fac prin lobby-ul Consiliului Judetean, pentru ca Argesul are o problema de infrastructura”, a spus Cristian Boureanu.

“Partea de investitii, am lasat-o a III-a nu pentru ca nu este prioritara ci pentru ca inseamna locuri de munca, cand intrebi pe cineva ce problema are – imi raspunde ca locurile de munca. Sunt doua fatete ale aceleasi probleme pentru ca investitii nu poti sa faci decat daca ai infrastructura bine pusa la punct sau macar un plan de infrastructura pe urmatorii ani. Turismul reprezinta o alta directie majora a programului nostru: in Arges turismul trebuie sa mearga in trei directii: montan, cultural-religios si agroturismul. La turismul montan vorbim de turismul de iarna si turismul de vara, deci turismul de dezvoltare de partii de schi, turismul montan de vara, care are niste finantari, exista un anumit gen de fonduri care vin pentru asa ceva, vorbim de turismul cultural si religios, pe care nu s-a pus accent in Arges desi Argesul are doua foste capital ale Tarii Romanesti si numeroase monumente istorice”. Programul PDL-ului si cel al meu pentru Consiliul Judetean este singurul care cuprinde si surse de finantare, pentru ceea ce dorim sa facem.

Conflict de interese flagrant la CJ Arges
Referindu-se la situatia acuala din cadrul Consiliului Judetean, Cristian Boureanu a afirmat ca exista un conflict de interese clar la nivelul acestei institutii. “Nicaieri in Romania nu am mai vazut ca licitatia sa o faca Consiliul Judetean, iar in firma care castiga sa fie ginerele presedintelui Consiliului Judetean si vorbesc de firma GEO FLOR CONSTRUCT. Cine sta la Maracineni sau la Micesti sa se duca sa vada, pentru ca primaria este facuta de GEO FLOR CONSTRUCT. Am aflat cu stupoare astazi ca firma domnului Ivanescu care face drumurile in judet, iar domnul Ivanescu este cumnat cu domnul Nicolescu. Nu se poate asa ceva, asta e conflict de interese”, a conchis Cristian Boureanu.
Cristian Boureanu a adaugat ca “Deja sunt institutii ale statului care s-au sesizat asupra licitatiei de la LAGTAG, unde pentru a castiga firma sotiei domnului Nicolescu, Constantin Nicolescu a anulat licitatia. A pierdut din banii Consiliului Judetean, a pierdut toate procesele, a platit 12 miliarde despagubiri si exista un dosar la DNA, are numarul 255/2007, desi dansul sustine ca nu are dosar la DNA”.

“Eu nu am afaceri in judetul Arges. In momentul in care o sa-mi cumpar o proprietate, sau o sa incep sa-mi fac o afacere o voi anunta in conferinta de presa. Eu nu am un clan de familie, care sa lucreze pe bani publici in judetul Arges. Este flagrant ce se intampla. Dincolo de sustinerea de partid eu astept sa iau voturi inclusive de la oameni de la PSD, de la primari de la PSD. Credeti ca le convine primarilor sa plateasca 48 de milioane in fiecare luna, pentru intretinerea sistemului informatic integrat, asa cum le-a impus Consiliul Judetean? Cu 48 de milioane poti angaja un om care sa lucreze la Microsoft. Insa sunt si primari care au refuzat si care nu au mai primit nici un ban de la Consiliul Judetean”, a adaugat deputatul PDL.

Argesul are nevoie de o schimbare
“Dupa 18 ani eu ca Argesul are nevoie de o schimbare. Sunt un om care a lucrat pe probleme de management, lucrez in echipa si nu am aceasta boala – sa controlez judetul. Eu nu cred ca presedintele Consiliului Judetean trebuie sa fie un jupan, un tatic, fiecare sa vina sa-mi pupe mana la 7.30 dimineata ca sa lucreze in Consiliul Judetean. Cred ca presedintele Consiliului Judetean trebuie sa fie un bun manager si in momentul in care dai drumul la licitatii deschise, in momentul in care o sa eliminam nepotismul din tot ce inseamna licitatii, treburile vor merge mult mai bine”, a mai spus Cristian Boureanu.

Deputatul PDL a adaugat: “mesajul meu pentru oameni este sa mearga la vot, sa-si exprime punctul de vedere. In felul asta o sa stim foarte clar ca cel care este ales o sa aiba sustinerea argesenilor. In sondaje am vazut ca 48% dintre argeseni, fie nu vor sa mearga la vot, fie nu s-au hotarat inca cu cine sa voteze. Sunt de parere ca trebuie sa sa vina si sa spuna daca continua cu domnul Nicolescu sau sa voteze pentru schimbare.