Cristian Boureanu: “Se putea face mult mai mult pentru judetul Arges”
Cristian Boureanu: “Se putea face mult mai mult pentru judetul Arges” 13 mai - Candidatul PDL pentru presedintia Consiliului Judetean Arges, deputatul Cristian Boureanu, a participat luni, 12 mai, la o emisiune electorala, emisiune difuzata pe postul de radio Antena Satelor din cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune.
Confruntarea din cadrul emisiunii s-a dat intre candidatii PDL, PSD, PC, PNL si PRM la presedintia Consiliului Judetean Arges.

Cristian Boureanu a precizat la inceputul emisiunii motivele pentru care este cel mai potrivit pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Arges: “Raspunsul vine din doua directii: pe de-o parte vorbim despre necesitatea schimbarii in judetul Arges pentru ca de 18 ani judetul este condus de PSD. Sunt o serie de lideri despre care cred ca si-au atins deja apogeul politic, lideri care sunt invechiti in modalitatile de a conduce judetul. Cred ca se putea face mult mai mult pentru acest judet. Argesul este un judet bogat iar prin centralismul conducerii si prin tendinta de a controla orice dezvoltare extensiva a judetului, o mare parte din proiecte au fost franate de-a lungul timpului. In al doilea rand, reprezint Partidul Democrat Liberal, iar noi am promovat peste tot in administratia locala oameni noi, oameni tineri, oameni capabili sa vina cu o schimbare, cu un nou management de proiect”, a adaugat deputatul PDL.

Cresterea calitatii vietii argesenilor care traiesc la sate se va schimba vizibil

Cristian Boureanu a facut referire la infrastructura rurala si a propus solutii clare pentru o infrastructura adecvata - drumuri, apa, gaz, canalizare, energie: „In primul rand este vorba despre viziunea de dezvoltare pe care o ai asupra judetului si putem spune ca pana acum dezvoltarea judetelor in general si a judetului Arges, in particular, a pus accent pe mediul urban. Practic, in momentul de fata, jumatate din populatia Romaniei, cea care traieste la sate, are probleme reale. Programul electoral cu care candidam este foarte simplu, “ABC-ul Civilizatiei”- asfalt, becuri, canalizare.

„Acestea sunt lucrurile esentiale care fac deosebirea intre satul romanesc si satul european. Dincolo de acestea, ca mai vopsim o primarie sau ca spoim o scoala ca sa nu cada pe copii, in conditiile in care ei nu au alimentare cu apa cand se duc la scoala, sunt povesti electorale si bani ai alegatorului cheltuiti in campania electorala”, a adaugat deputatul liberal.

Candidatii PDL stiu cum sa acceseze fonduri eupropene

Toti candidatii la primarie, ai Partidului Democrat Liberal, au beneficiat de training intr-un program numit “PDL - Partidul care te invata” timp de doua luni inainte de lansarea campaniei electorale, bazat pe programul national de dezvoltare rurala. Pentru ei este foarte important sa stie ca exista fonduri in special pe domeniul de care vorbeam, de canalizare – aductiunile cu apa, aductiunile de gaze, curent electric si asfaltare de drumuri. Exista alte numeroase proiecte pe agricultura, numeroase proiecte pe pomicultura pe zona montana, pe zona de sud a judetului, pe zona agricola. Ei trebuie doar sa le cunoasca si sa stie ca se pot lua bani, sa stie conditiile esentiale, necesare pentru accesarea banilor.”

Ministrul Gheorghe Flutura fost primul ministru de dupa revolutie care a venit cu un plan de dezvoltare rurala

Cristian Boureanu a afirmat in cadrul dezbaterii ca „domnul ministrul Flutur, ministru al agriculturii, a fost primul ministru de dupa revolutie care a venit cu un plan de dezvoltare rurala. Aici vorbim despre incurajarea activitatilor economice legate de mediul rural. Banii incep sa devina accesibili, vorbim de modernizarea exploatatiilor agricole, de cresterea valorii adaugate la produsele agricole si forestiere, despre sprijinirea zonelor defavorizate, altele decat cele montane”

Deputatul PDL a facut referire la sudul judetului Argesului, “pentru ca acolo este marea saracie. Am spus-o, o repet, eu cred ca este important ca toti primarii nostri sa aiba cunostinta de toate aceste proiecte, sa ne asiguram o structura care sa furnizeze informatii si capacitate de punere pe hartie si de aplicare pentru aceste proiecte. In comune nu exista specialisti care sa fie suficient de bine platiti, care sa castige bani suficienti din aceste proiecte si in acest fel, dezvoltand exploatatiile rurale, continuand programul fermierul, care a fost initiat de catre Gheorghe Flutur, putem sa oferim locuri de munca pentru partea de sud a judetului”.

“Pentru partea de nord lucrurile sunt mult mai importante si mult mai interesante. Aici putem vorbi de turism, si nu putem vorbi de turism daca nu vorbim de dezvoltarea infrastructurii, puteam vorbi de tot ce tine de pomicultura, dar si de turism religios pentru ca Argesul are doua foste capitale ale Tarii Romanesti si numeroase obiective religioase si mai ales de turismul montan. Dezvoltarea partiilor de schi pe zona Iezer-Papusa si pe zona dinspre Fagaras sunt lucruri foarte importante. Nu in ultimul rand ne intoarcem la infrastructura - un nou culoar rutier pe Transfagarasan care sa fie mentinut si pentru iarna. Sunt drumuri in Europa care merg pana la 2700 m, sunt deschise tot timpul anului, plus culoarul IV pe autostrada, dezvoltarea pe zona Suici, va aduce investitii in judetul Arges in zona de nord”, a completat Cristian Boureanu
« inapoi
Omul de Afaceri
Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.
Citeste mai multe
Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.
Citeste mai multe