Cristian Boureanu: „Vin cu solutii diferite la Consiliul Judetean Arges”
Cristian Boureanu: „Vin cu solutii diferite la Consiliul Judetean Arges” 15 mai - Cristian Boureanu a participat in data de 13 mai la o dezbatere pe postul Realitatea TV, alaturi de contracandidatii la presedintia CJ, Constantin Nicolescu, Adrian Miutescu si Ion Manzana.

Intrebat de Mihai Tatulici care este prioritatea programului PDL, Cristian Boureanu a afirmat ca “programul Partidului Democrat Liberal este singurul program care prevede sursele de finantare. Eu vorbesc de sume atrase prin surse europene. Trebuie gasita o solutie: daca pietruim sau asfaltam 50 km/an asa cum s-a facut in ultimii ani, ne trebuie 20 de ani. M-am uitat pe programul Consiliului Judetean, se mentine ritmul din ultimii 4 ani, la fel si la asfalt, 100 km pe an.
Eu va spun ce am vazut pe site: la drumuri judetene se merge cu 100 km pe an, iar la drumuri comunale cu 50 km pe an. Drumurile comunale dureaza 20 de ani sa fie asfaltate. Trebuie accesate fondurile europene, iar Consiliul Judetean trebuie sa vina cu bani numai pentru a asigura partea care nu poate fi finantata din bani europeni”, a afirmat Cristian Boureanu.

Cristian Boureanu propune solutii concrete pentru dezvoltarea infrastructurii din Arges

Deputatul PDL a enumerate cateva solutii concrete pentru ca infrastructura din Arges sa devina una moderna, europeana. “Nu s-au prevazut in bugetul Consiliului Judetean bani pentru cofinantare, desi Consiliul Judetean are posibilitatea sa puna bani pentru comune. Comunele trebuie invatate cum si aceasta se face printr-o unitate de management de proiect la nivel judetean, trebuie sa se asocieze, pentru ca structurile asociative pot accesa banii mult mai usor.
Daca se doreste sa se mearga intr-un ritm mai accelerat, asa cum este normal, cu aductiunile de apa pe zona de vest si cu statiile de epurare, ar trebui sa se renunte la competitia dintre Societatea de apa - canal a Consiliului Local Pitesti, care gestioneaza 70% din consumul de apa pe judet si societatea facuta de Consiliul Judetean care gestioneaza doar 30%, pentru ca nu se poate face decat un proiect comun.
Altfel la Pitesti s-ar putea ca apa sa coste de trei ori mai putin decat cea din Campulung, asa cum se vede si pe studiul care s-a facut. In momentul in care aceasta societate porneste unitar, banii vor veni mult mai usor si se trece la faza de asfaltare. Eu vin cu niste solutii diferite celor care s-au gasit timp de 18 ani de catre PSD si PRM la Consiliul Judetean Arges”.

Tichete cadou fara serie, emise de Consiliul Judetean Arges

Moderatorul emisiunii, Mihai Tatulici a prezentat in direct telespectatorilor un un tichet cadou emis de Consiliul Judetean Arges, cu stampila Consiliului, in valoare de 250 000 lei vechi, cu care se pot cumpara produse de la un hypermarket din Pitesti. Mihai Tatulici l-a intrebat de actalul presedinte al CJ, Constantin Nicolescu, de ce acest bilet nu are niciun fel de serie, care sunt beneficiarii si mai ales de ce perioada de valabilitate expira tocmai pe 1 iunie, data la care oamenii se vor prezenta la vot.
Constantin Nicolescu nu a putut sa ofere insa raspunsuri concrete la toate aceste intrebari, si a spus doar ca beneficiarii acestor bilete sunt pensionarii, iar masura a fost aprobata de catre Consiliul Judetean.
A ramas insa nelamurita problema inexistentei seriei, astfel incat se puteau aproba de catre CJ Arges un anumit numar de tichete, dar tipari si imparti un numar mult mai mare. Referitor la acest subiect, Cristian Boureanu a afirmat ca „din punctul meu de vedere nimeni nu poate urmari la ce pensionar au ajuns acesti bani.
Tichetul nu are niciun fel de serie, deci este un tichet care poate fi dat oricarei persoane. Cand va veni Curtea de Conturi peste un an si va spune ce pensionari au primit bani, unde este codul numeric personal? Unde este seria?”, a intrebat deputatul PDL.

Doar pornind de la ABC-ul civilizatiei - asfalt, becuri, canalizare- satul romanesc poate sa devina sat european

Cristian Boureanu a afirmat in concluzie ca „avem un program special pentru zona rurala numit ABC-ul Civilizatiei – Asfalt, Becuri, Canalizare. Numai asa satul romanesc poate sa devina sat european. Numai intr-un judet cu infrastructura buna pot veni investitii in judetul respectiv, care genereaza venituri si locuri de munca.
Turismul trebuie sa devina o prioritate si aici vorbim de turismul montan, despre agroturism, despre turismul religios.
« inapoi
Omul de Afaceri
Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.
Citeste mai multe
Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.
Citeste mai multe