Congresul extraordinar al PLD
15 decembrie 2007 - Am simtit astazi printre dumneavoastra si printre colegii mei de la prezidiu o unda de tristete. Si este de inteles. Si cred ca este un sentiment pe care cred ca nu il avem numai noi ci si, cateva sali mai incolo, si colegii de la Partidul Democrat.
Eu cred ca, de fiecare data in viata cand luam decizii grele, cand facem ceea ce stim ca trebuie facut, dar lasam in urma un loc caldut, un loc linistit, acasa, cand pleci la facultate, cand pleci in armata, cand te casatoresti si pleci din casa parinteasca sau din garsoniera in care ti-ai petrecut studentia, ai un sentiment de neliniste si de parere de rau.

Dar in acelasi timp, stii ca faci ceea ce trebuie sa faci. Eu cred ca fiecare dintre dumneavoastra trebuie sa fie mandru ca a ales sa fie un om politic modern. Am dovedit intr-un timp scurt, intr-un an de zile, ca suntem oameni politici care stiu sa puna interesul general, interesul romanilor, in fata interesului personal.

Am dovedit ca am creat un partid politic care poate pentru prima oara in Romania post-decembrista isi doreste sa serveasca in primul rand interesele romanilor si mai putin interesele liderilor. Domnul Stolojan a dovedit ca dupa 15 ani de lupta in interesul romanilor a dovedit ca mai are puteresa sa lasa un loc caldut pentru un proiect mare. Dl. Valeriu Stoica a dovedit ca dupa 10 ani de unificat dreapta romaneasca mai are energie sa vorbeasca despre viitor si nu despre trecut. Gheorghe Flutur a dovedit ca stie sa lase un loc caldut de ministru pentru o idee ceruta de romani. Si exemplele ar putea continua.
Aveti in fata dumneavoastra parlamentari care si-au riscat pozitiile lor politice pentru interesele dreptei romanesti. Si cred ca fiecare dintre dumneavoastra, mai ales in judete, ati avut optiunea sa treceti la un partid mare, sa stati linistiti, sa faceti campanie cu sprijin, si ati ales sa plecati de la zero. Pentru prima data putem sa spunem ca am facut ceea ce am promis.

Cine are o surpriza legata de ceea ce se intampla astazi, inseamna ca nu a citit statutul Partidului Liberal Democrat. Am avut doua obiective majore: sa salvam liberalismul de dreapta si sa facem unificare fortelor de dreapta. Si am facut acest lucru. Uneori poate cu o presa ostila, cu neincrederea romanilor, cu neincrederea poate a celor care ne-au votat.
As vrea sa va multumesc fiecaruia dintre dumneavoastra si tuturor ca membri ai Partidului Liberal Democrat si as vrea ca atunci cand plecam de aici si vom face un partid mare impreuna cu colegii de la Partidul Democrat, sa stim ca in urmatorii trei, patru ani de zile ne asteapta un drum greu. Ne asteapta un drum nesigur. Dar ne asteapta un drum dorit de toti romanii. Vreau sa ramanem uniti, vreau sa avem puterea si taria sa punem in continuare interesele romanilor in fata intereselor noastre personale si sa nu uitati: cel mai mare adversar nu este nici PSD, nu este nici PNL, este neincrederea romanilor in clasa politica.

Aceasta este urmatoarea batalie pe urmatorii patru ani de zile – sa reusim sa ii aducem pe romani la vot. Cel mai mare potential al acestui nou partid este ca poate castiga voturile celor aproape 70% dintre romanii care nu mai au incredere in clasa politica. Sunt convins ca impreuna si fiecare dintre noi in judetul lui avem puterea de a face acest lucru. Mult succes si zambetul pe buze!

« inapoi
Omul de Afaceri
Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.
Citeste mai multe
Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.
Citeste mai multe