Lansarea candidatilor PDL, Sala Palatului, 11 aprilie
11 aprilie 2008 - Ma simt mandru si onorat ca am ocazia sa vorbesc in fata reprezentantilor celui mai puternic si cel mai onest partid din Romania: Partidul Democrat Liberal – un partid care a dovedit prin liderii sai locali si centrali si prin membri sai ca stie sa faca ceea ce trebuie. FACEM CE TREBUIE!.
Asta am dovedit atunci cand am ales sa facem opozitie la stanga post-comunista. Am stiut din 2003 ca puterea acestei tari este puterea locala, este acolo, in comune, in orase, unde am ajuns personal impreuna cu Traian Basescu, cu Theodor Stolojan, cu Emil Boc, cu Vasile Blaga pentru ca nu aveam acces la televiziuni in 2003 si 2004 si oamenii ne-au primit cu bratele deschise.

Am simtit in iunie 2004 ca trebuie sa mergem sa castigam puterea locala si am venit cu primari noi, tineri, cu Negoita la sectorul 3, cu Darius la Slatina, cu Falca la Arad.

Am dovedit ca stim sa facem politica cu oamenii pe care ni-i cere tara, si nu pentru oamenii pe care ii impunem noi din biroul de la Bucuresti.

Am castigat alegerile in iunie si am castigat alegerile in noiembrie 2004. Aceasta este lectia politica pe care PDL a invatat-o si o aplica: puterea vine de la oameni. Astazi suntem aici o mare familie: este o mare intalnire inainte de a pleca la o treaba grea. Poate aici sunt marii primari si marii presedinti de Consilii Judetene.

Stiu ca in sala au fost invitati candidatii de primari la fiecare dintre cele peste 3000 de comune ale Romaniei. Va trebui sa le vorbim si sa le vorbiti oamenilor despre descentralizare, despre puterea locala, despre faptul ca poate de la Palatul Victoria Romania arata bine pe Bd. Magheru, dar pentru românii care au plecat din tara, cele 2, 3 milioane de romani care au plecat, si tin Guvernul cu bani, si care au plecat din orasele si satele mici, din locurile unde reforma nu a reusit, Romania nu arata atat de bine.

Din pacate, este si mai grav. Sunt locuri in Romania unde revolutia din 89 nu a ajuns. Sunt locuri unde presedintii de consilii judetene, primarii de acolo, sunt oameni care ar fi fost poate prim-secretari de partid daca Ceausescu ramanea la putere. Iar eu vin dintr-un astfel de judet. Si Constantin Nicolescu, si Nicolae Vacaroiu ar fi fost astazi prim-secretari de partid sau ministri daca Ceausescu ramanea la putere. Afara, domnule Nicolescu! Nici macar la Pitesti nu mai puteti sa va pititi. Trebuie sa plecati si sa lasati oameni tineri, oameni noi, oameni care pot sa schimbe Romania si pot sa schimbe comunitatile locale. Si acelasi lucru trebuie sa se intample la Dambovita, trebuie sa se intample la Dolj, in sudul tarii si in tot restul tarii unde s-au ascuns baronii pesedisti.

Dragi colegi,

Eu sunt liberal si am avut curajul sa spun tot timpul acest lucru. Si va mai fac o marturisire: in 23 decembrie 89, dimineata, cand multi nu aveau curajul sa spuna ca a venit revolutia, am venit scarbit acasa din Comitetul Central si am spus ca tot comunistii au luat puterea. Sa ii fie rusine premierului Tariceanu ca sta la poala lui Ion Iliescu. Sa ii fie rusine premierului Tariceanu ca a reusit sa consfinteasca victoria comunistilor asupra Bratienilor.

Domnule Tariceanu, domnilor penelisti, a venit momentul ca aceasta tara sa aiba o conducere de dreapta la nivel local in iunie si la nivel central in noiembrie. Iar eu va promit ca in judetul Arges, judetul Bratienilor, judetul celor care au inseamnat cu adevarat ceva pentru aceasta tara, vom porni o a doua revolutie portocalie.

Va astept in 15 iunie sa sarbatorim acolo unde s-a creat istoria Tarii Romanesti: unde sunt doua capitale ale Tarii Romanesti. Vom veni in Arges si vom declansa revolutia portocalie in sudul tarii. Va urez tuturor succes si mai ales ii urez generalului Blaga sa arate ca Bucurestiul poate fi micul Paris.

« inapoi
Omul de Afaceri
Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.
Citeste mai multe
Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.
Citeste mai multe