6, vine presa
18 martie 2007 - Deputatul PDL Cristian Boureanu, presedintele filialei PDL Arges, a fost invitat saptamana trecuta in cadrul emisiunii 6, vine presa a postului de televiziune B1 TV. Printre temele emisiunii s-au numarat discrepanta intre realitatile pe care le traiesc oamenii fata de realitatile in care se invart oamenii politici, dar si revenirea unor persoane disparute in ultima vreme din prim planul vietii politice.
In ceea ce priveste diferenta intre luarile de pozitie ale autoritatilor si realitatile imediate, Cristian Boureanu a afirmat ca “se incearca crearea unei alte realitati. Aceasta este problema ultimului an, daca nu si mai mult, in Romania. Si vorbim de la realitatile economice pana la realitatile politice”.

“Ati facut referire la cazul prezentat de Jurnalul National, in care aparea ca presedintele Basescu ii dadea o casa Elenei Basescu. S-a dovedit un fals grosolan, persoana in cauza nefiind fata presedintelui.O minciuna, o minciuna clara”, a spus deputatul PDL.

In ceea ce priveste pozitia dlui Ludovic Orban, care invitat in cadrul unei emisiuni a sustinut acest punct de vedere, Cristian Boureanu a afirmat ca “Ludovic Orban a lucrat in Primarie, era cu documentele in fata, vedea acolo ca este vorba despre o alta persoana, dar a mintit. Nu este prima data cand Ludovic Orban minte – nu au trecut mai mult de patru luni de zile de cand a mintit ca a avut un accident si n-a lovit pe nimeni. Nu a zis nimeni ca trebuia sa faca puscarie, dar s-a aflat ca Ludovic Orban a mintit. I-a pasat cuiva? A zis cineva ca Ludovic Orban trebuie sa isi dea demisia de onoare? Dl Orban a iesit curat din punct de vedere al verdictului justitiei, dar toata lumea a aflat ca a mintit. A mintit atunci, a putut sa minta si in cadrul unei emisiuni care analiza articolul cu acordarea acestei case”.

Un alt subiect luat in discutie a vizat pozitia lui Bogdan Olteanu, care ceruse Ministerului Finantelor si AVAS sa faca demersuri pentru recuperarea unei datorii catre SUA contractata de Guvernul Stolojan. Cristian Boureanu a afirmat ca “poate a invatat si dl. Bogdan Olteanu sa minta si sa spuna ca este dl. Stolojan de vina ca niste firme private nu si-au platit datoriile. Dar dl. Vacaroiu, actualul partener de guvernare al dl. Olteanu, cate garantii guvernamentale a semnat intre 1992 si 1996, de am intrat in criza financiara din 1999? Romania a platit intre 99 si 2000, a luat la bugetul de stat, datorii de la credite neperformante. Nu avem ce sa reglementam, aceste lucruri sunt in arhiva Ministerului de Finante. S-a trecut atunci printr-o criza, dar nimeni nu se apucat sa ii spuna dl. Vacaroiu ca a fost mana in mana cu firmele private care nu au platit. Dansul era premier, semna guvernul, semna Ministerul de Finante. Bogdan Olteanu stia asta cand a iesit aseara si a declarat, dar a mintit. Si vom avea o campanie electorala sub imperiul minciunii”, a conchis Cristian Boureanu.

In ceea ce priveste diferentele dintre guvernarea actuala si momentul in care Partidul Democrat a fost data afara din Guvern, Cristian Boureanu a spus ca “pana la momentul in care Partidul Democrat, actualmente PDL, si o parte din ministrii care au venit in PDL, s-au aflat la putere, lucrurile au functionat. Am plecat de la 12 stegulete in relatia cu Uniunea Europeana, in justitie, pe agricultura, si le-am rezolvat. Pe toate. Si la o luna dupa au rezolvat aceste probleme, ministrii performanti, Monica Macovei, Gh. Flutur, au fost schimbati. Cine a ramas la putere? A ramas Calin Popescu Tariceanu cu un guvern sprijinit de PSD. Punem pe foaie si adunam procentele, vedem cine a votat investirea actualului guvern, vedem cine trece legile actualului guvern, vedem cine trece bugetul care provoaca dezechilibre majore in momentul de fata. O sa vedem ca le-au trecut PNL, cu PSD, cu UDMR, cu PRM si cu PC. Este o realitate. Si in acest buget se stia ca nu sunt bani pentru pensii, chiar dl Vosganian a recunoscut cu trei luni de zile inainte sa se adopte legea pensiilor – a spus ca nu il intereseaza ce se intampla din 2009, dar deja nu mai are bani din 2008. Se stia foarte clar ca banii de la sanatate sunt prost cheltuiti si dl. Nicolaescu trebuie sa vina sa recunoasca ca anul trecut a strans bani pe taxa de viciu din banii fumatorilor. Fumatorii si-au platit banii, dl. Nicolaescu a colectat-o, a ramas cu acesti bani necheltuiti in luna decembrie, i-a luat dl. Tariceanu si i-a cheltuit in alte parti. Putem sa ne uitam pe banii repartizati in ultimele 15 zile ale anului si o sa vedem ca s-au dus 40% la primariile PSD si 40% la primariile PNL. Acestea sunt faptele”.

Referitor la informatiile vehiculate in ultima vreme referitoare la o eventuala revenire a doamnei Mona Musca in politica, deputatul democrat liberal a afirmat: “nu stiu ce ganduri are dna Mona Musca in momentul de fata. Stiu doar de o declaratie mai veche, in care spunea ca in cazul in care se va introduce votul uninominal, ar putea sa revina in politica. Sunt insa diferente majore intre Mona Musca si altii: unii au disparut pentru ca aveau dosare pe la DNA, altii pentru ca toata lumea stia ca au patronat un sistem corupt, care atenta la libertatea presei, la libertatile economice, un sistem care promova folosirea banului public in interes personal, si ma refer la toata echipa Adrian Nastase, Miron Mitrea si altii. Mona Musca a plecat pentru ca s-a spus ca a fost cel mai mare securist al Romaniei. O fi dat acele declaratii la Securitate, dar s-a intrebat cineva dupa aceea, cine a luat acele declaratii si ce a facut cu ele? Studentii aceia care au fost arestati, batuti, carora le-au fost incalcate drepturile omului, cine i-a arestat? N-a mai intrebat nimeni nimic”

“Mona Musca era un adversar politic foarte incomod pentru foarte multi, care avea sustinerea la momentul respectiv a aproximativ 40% dintre romani si chiar si astazi, in sondaje, mai sunt cam 30 si ceva la suta dintre romani care o sustin. Ar putea sa profite de votul uninominal, cum de altfel ar putea sa profite spre exemplu si Miron Mitrea, la dansul in judet si sa fie ales. Sunt doua lucruri bune care s-au intamplat in ultimii doi ani in politica: votul uninominal si pactul pentru educatie. Votul uninominal va permite fiecarui roman sa-si aleaga graul de neghina. Dincolo de orice simpatie poltica, cei care ne urmaresc, unii dintre ei scarbiti, pentru ca 70% nu vor sa se mai prezinte la vot, au pentru prima oara o sansa sa vina si sa aleaga bucata cu bucata – sa il trimita pe dl. Iliescu acolo unde ii este locul, la cosul de gunoi al istoriei, daca nu il plac, iar daca il plac sa il trimita in Parlament”, a completat Cristian Boureanu.
« inapoi
Omul de Afaceri
Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.
Citeste mai multe
Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.
Citeste mai multe