Deputatul Cristian Boureanu, presedintele filialei PD-L Arges, a fost invitatul lui Robert Turcescu la emisiunea 100% a postului de televiziune Realitatea TV
18 martie 2008 - Deputatul Cristian Boureanu, presedintele filialei PD-L Arges, a fost invitatul lui Robert Turcescu la emisiunea 100% a postului de televiziune Realitatea TV, in data de 18 martie, alaturi de Cosmin Gusa si Cristian Diaconescu. Tema emisiunii: noua generatie in politica.
Prima intrebare a emisiunii l-a vizat insa pe Ristea Priboi, care a fost surprins de reporterii de la Cotidianul luni seara, la meciul demonstrativ al celebrei trupe de baschet Harlem Globetrotters, dupa ce disparuse din tara de mai bine de trei ani.

Chestionat in legatura cu eventualele legaturi dintre Ristea Proboi si Adrian Nastase, Cristian Boureanu a afirmat ca “ceea ce a facut Ristea Priboi si oameni ca dansul cu Adrian Nastase ramane valabil. Chiar daca astazi Adrian Nastase apare ca o floricica de primavara, chiar daca pune la cale aliante cu Calin Popescu Tariceanu sau cu altcineva, realitatile raman. Si cine isi aduce aminte de guvernarea anterioara, vorbim despre interdictia de a iesi in presa, problemele din economie, cazurile de coruptie. Nu stiu exact dosarul lui Ristea Priboi, dar din punctul meu de vedere, Ristea Priboi si oameni ca dansul exista pentru ca cei care au guvernat nu au avut vointa politica pentru a-i elimina. Nu s-a dorit eliminarea acestor oameni. Mai mult decat atat, fara legatura cu PSD-ul sau cu acel grup din PSD care este de o generatie cu noi, sau chiar mai in varsta, dar care doresc sa il reformeze, sunt oameni care cu ei au trait si au facut nenorociri inainte de 1989, cu ei au facut nenorociri si probabil bani intre 92 si 2004. Faptul ca astazi se plimba liber, nu stiu....probabil nu a fost acuzat. Intrebarea mea este alta: exista certitudinea ca s-a sustras urmaririi penale? Si daca te sutragi urmaririi penale de 3 ani de zile, nu patesti nimic?”

Referitor la aparitia unor oameni noi in politica, deputatul Cristian Boureanu a spus ca “noi am facut un partid la Arges, PLD, care intr-un an de zile a luat 9%, in care au intrat foarte multi oameni nu intrati i politica. Acum, la PDL, am 8 locuri libere in Biroul Judetean pentru oameni care in mediul din care provin sau in orasul in care sunt, sunt lideri in ceva: lideri de opinie, lideri de sindicat, mari oameni de afaceri, important este sa fi facut ceva.

Am facut sondaje si am spus clar: cine sta bine in sondaje va candida. Dincolo de putere, finantare, in democratie se merge pe sustinerea populatie.

Nu vin insa astfel de oameni pentru ca in Arges este bastion PSD si le este frica: Constantin Nicolescu, fost lucrator SIE, fost sef al Comisiei SIE, si inainte si dupa, lucrat afara, este un tip feroce, stie, conduce. De 18 ani controleaza. Nicolae Vacaroiu – fost pe vremea lui Ceausescu, fost dupa, fost in guvernarea Iliescu, nu condamna comunismul, nu condamna securismul. Oamenilor le este frica de ei.

Referitor la Tudor Pendiuc, Cristian Boureanu a afirmat ca “a mers pe calea usoara, cum aleg cei mai multi in Arges. Pendiuc este omul de randul doi, trei, de o anumita generatie, dar care de bine, de rau, sta in banca lui. Ca nu prea l-am auzit bagat in sforarii. Il cautam acum, intram in campanie electorala, vedem...”. “

In campania electorala din 2004, a aparut o generatie de primari noi, de primari tineri. Unii dintre ei au confirmat. Este o realizare. Am reusit sa introducem votul uninominal. Cu greu. Acum trei ani toata lumea ne injura...Am dat puterea fiecaruia la nivel local sa ii caute singuri. Va spun eu ca la mine, in Campulung, nu o sa mai intereseze pe nimeni cine candideaza la Curtea de Arges, sau cine candideaza la Pitesti. Se va concentra comunitatea pe candidatul propriu” , a mai spus Cristian Boureanu.

“Vreti sa va spun eu de ce nu mai vin multi oameni in politica? Va intreb unde e tara aia normala in care un partid de 3%, cu un partid de 6% si cu un partid de 12% joaca pe degete Romania de 4 ani. S-a mers cu sistemul acesta de vot uninominal pentru ca in continuare partidele mici vor intra in Parlament si unul cu 3 televiziuni si 3% va santaja guvernul in continuare. Daca se mergea pe un sistem de vot pe model francez, englez, american, aveam doua partide mari, iar cei cu 2% nu mai puteau sa intre in Parlament si sa santajeze.”

Intrebat ce pot face tinerii in politica, Cristian Boureanu a replicat: “puterea exemplului personal – asta este ceea ce putem sa facem, oamenii noi in politica, tineri. Noi am dat un exemplu, numai ca oamenii tineri si nou intrati in politica se impart brusc: cei care invata din greselile si din magariile celor pe care i-au gasit in politica, se adapteaza urgent, devin ca ei si vor sa pastreze sistemul si sunt cei care de-a lungul timpului lupta impotriva sistemului. Eu personal am dovedit de-a lungul timpului ca daca un presedinte de partid care mi-a fost si prieten poate, mi-a spus sa stau intr-un picior si eu am observat ca stau pe gatul celui care m-a votat sau stau impotriva interesului national, nu am stat, chiar daca a fost vorba despre cariera mea politica, de pozitia mea in partid”.

Referitor la modul in care se imbina uneori afacerile cu politica, deputatul PDL a afirmat: “eu am ales ca in multe afaceri care mi s-au oferit sa nu intru, tocmai pentru faptul ca am ales cariera politica. Si va dau un exemplu: de ani de zile ma cauta in Arges sa vada ce afaceri am in judet. Mi-au inventat terenuri, fabrici, firme. Nu am asa ceva. Iar unde am facut, am facut afaceri private, si le am pe toate pe site, cum nu cere nici legea. In 2001 nu mai aveam nici functii de administrator, nici functii de director, inainte sa existe o legislatie in acest sens, pentru ca am ales cariera politica. Poti fi actionar la firma insa”.
« inapoi
Omul de Afaceri
Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.
Citeste mai multe
Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.
Citeste mai multe