Deputatul PLD Cristian Boureanu a fost invitatul lui Robert Turcescu la emisiunea 100% in data de 12 noiembrie
12 noiembrie 2007 Au mai participat Cristian Diaconescu, vicepresedinte PSD si Mirela Voicu, jurnalist Realitatea TV. Tema emisiunii – situatia romanilor din Italia si declaratiile controversate din ultimele zile ale ministrului de externe, Adrian Cioroianu.
Cristian Boureanu a afirmat referitor la declaratiile ministrului de externe ca “dupa prima gafa, intr-o emisiune in care eram chiar cu dansul am spus atunci ca scapa porumbei, depinde insa ce ai gandit. Era in acela moment si situatia extrem de tensionata din Italia. As fi putut sa il scuz ca om si chiar cred ca i-a scapat sau cel putin asa credeam saptamana trecuta. Ca ministru de externe insa, nu poate fi scuzat”.

Intrebat de ce Adrian Cioroianu a ales sa ramana in PNL si nu a plecat alaturi de Theodor Stolojan, Cristian Boureanu a spus ca “la momentul in care oamenii care au castigat campania pentru PNL, din care patru erau intre primii zece in ceea ce priveste increderea cetatenilor au fost exclusi, au existat o serie de oamnei care au preferat sa ramana in PNL. Cei mai multi au ramas pentru ca era singura posibilitate sa spere ca vor accede intr-o functie guvernamentala, multi dintre ei crezand sincer in liberalism si sperand sa ne vom reuni la un moment dat”.

Referitor la motivele pentru care Adrian Cioroianu nu este demis in acest moment, deputatul PLD a afirmat ca “unul dintre motivele pentru care Adrian Cioroianu nu este schimbat acum este ca PNL nu are un inlocuitor. Uitati-va si pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare – sunt oameni imprumutati. PNL nu are astazi un ministru de externe mai bun. Dl. Cioroianu era un istoric, tanar, prezentabil, despre care s-a crezut ca va face fata cu succes. Din pacate, a facut doua gafe majore: cea din intalnirea cu Condoleezza Rice si repetarea declaratiei controversate din ultimele zile.

Mai avem un exemplu pe justitie – parerea mea este ca ministrul de justitie este cel mai bun exemplu ca PNL a ajuns la fundul sacului cu cadrele. Nu are ce cauta omul acela in pozitia de ministru de justitie. Un ministru care da o hartie pentru a nu mai permite unei comisii sa il aduca in fata justitiei pe el insusi si pe alti colegi (...) nu este un ministru european”

“Poate Adrian Cioroianu este foarte bine pregatit, poate va fi foarte bun peste zece ani, dar astazi trebuie sa plece pentru a se scrie pe fluxurile de stiri ca in urma declaratiilor rasiste, xenofobe, extremiste, ministrul Cioroianu a fost demis de premierul Romaniei”, a adaugat Cristian Boureanu.

“Vina este si a autoritatilor italiene in ceea ce priveste situatia romanilor. Trebuie ca autoritatile romane sa discute clar cu autoritatile italiene. Este greu de crezut ca in zece ani nu s-au vazut taberele din jurul Romei, care au devenit ca un fel de centura. De ce nu se gasesc astfel de tabere in Germania si Austria? Mana de lucru ieftina, zileiri, constructori au fost lasati sa traiasca aici. Urmeaza alegerile si acest lucru nu poate fi ignorat”, a mai spus Cristian Boureanu.

In ceea ce priveste decretul italian de expulzare a imigrantilor periculosi, deputatul PLD Cristian Boureanu a declarat ca “sunt trei probleme in acest decret: cea legata de expluzarea in grup, care nu este acceptata in Directiva Uniunii Europene, cea legata de termenul de 30 de zile, care exista in Directiva, dar pe care italienii l-au transformat si au spus ca pot fi expulzati imediat in cazuri exceptionale, dar regula tinde sa devina cazul exceptional in decret si este cea de-a treia chestiune, legata de prezenta la consulatul italian. Daca este gasit in Italia un roman explulzat fara sa anunte consulatul italian, risca pedeapsa de trei ani de inchisoare. Sunt probleme pe care Ministerul de externe roman le-a sesizat si le-a transmis catre Parlamentul European si catre Comisia Europeana”.

« inapoi
Omul de Afaceri
Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.
Citeste mai multe
Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.
Citeste mai multe