Realitatea Zilei
17 martie 2008 - Deputatul Cristian Boureanu, presedintele filialei PD-L Arges, a fost invitatul lui Razvan Dumitrescu la emisiunea Realitatea Zilei a postului de televiziune Realitatea TV, in data de 17 martie.
Intrebat care este situatia in acest moment, din punct de vedere al aliantelor politice si electorale, Cristian Boureanu a afirmat ca “este o situatie clara in ultimele luni: PNL guverneaza cu PSD, chiar daca vorbeste despre reconstructia dreptei, se intalneste cu PNTCD si cu Alianta Populara, care fac impreuna 2%.

PNL guverneaza cu PSD, are alianta cu PSD, si probabil la nivel local in urmatoarea luna de zile, o sa inceapa sa fie din ce in ce mai evident acest lucru. Noi vom incerca sa ne maximizam rezultatele noastre, iar ulterior, dupa primul tur, cu voturile pe care le avem, sa vedem acolo unde putem sa discutam cu cei de care suntem apropiati politic, cei care sunt pe partea dreapta a esichierului politic”

Ca raspuns la intrebarea daca este exclusa o alianta cu PNL, Cristian Boureanu a replicat: “liderii PNL, cei care conduc astazi PNL la Bucuresti, sunt cei care au batut palma cu PSD. Totusi, in acest partid exista oameni care au facut politica de dreapta timp de 17 ani (...) Este trist insa semnalul primit de la centru. PNL in ultimele luni de zile a dat semnale foarte clare ca are intelegeri ascunse cu PSD. Este o realitate. Trebuie sa vedem daca in aceasta campanie vor discuta transparent sau se vom preface pe de o parte ca sunt pe dreapta, si pe de alta parte, vor da unda verde negocierilor de la Bucuresti clare si stranse peste tot in judete cu PSD”

In cadrul emisiunii a fost abordat si subiectul autonomiei terioriale, pe care eurodeputatul Sobor Csaba l-a readus in atentie. Deputatul PDL a spus ca “declaratiile acestea sunt importante avand in vedere situatia regionala, situatia din Kosovo. Acesta este motivul pentru care subiectul a revenit in discutie. In al doilea rand, este foarte important faptul ca, intamplator sau nu, exista in anumite momente o serie de declaratii ambigue. Si exista politicieni, ca in orice tara sensibila la coarda nationalista, care aduc pe tapet aceste declaratii (...) Aducerea cu obstinatie a autonomiei in atentie, ba pe modelul Kosovo, ba pe alt model, poate reprezenta un semnal de alarma ca un eventual subiect pe care UDMR o sa il abordeze pe urmatorii patru ani”.

“Cred ca pentru a inchide subiectul acesta definitiv, abordarea va trebui sa fie una economica in primul rand. Nu cred ca cetatenii maghiari, in momentul in care vor avea un standard de viata ridicat, vor mai rezona la mesajele extremiste, pentru ca altfel nu pot sa le spun. Cei care spun ca vor autonomie teritoriala transmit niste mesaje extremiste, din punctul meu de vedere. Asa cum sunt si raspunsurile unor lideri politici romani la ele, deci nu vor mai exista probleme de genul acesta. Abordarea este cea facuta de presedintele Traian Basescu, una economica. Si poate si premierul o sa faca o vizita de lucru in zona Harghita-Covasna, sa vada cum stau investitiile in zona respectiva. Noi trebuie sa ne vedem de alegerile noastre la nivel local, cu autonomie in Tinutul Secuiesc, asa cum exista si autonomia de la Calarasi”, a completat Cristian Boureanu.

« inapoi
Omul de Afaceri
Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.
Citeste mai multe
Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.
Citeste mai multe