Interviu 17 februarie 2008
17 februarie 2008 Ce variante credeti ca are PNL, pentru criza de la Ministerul Justitiei? Ar trebui nominalizata alta persoana? Ce ar trebui sa faca acum PNL? Nu cred ca PNL are o varianta credibila in interiorul partidului. Este un partid de numai 10%, si a dovedit ca nu are suficienti oameni de valoare, cu care sa conduca Romania. Trebuie sa nominalizeze de urgenta alta persoana pentru Ministerul Justitiei si fie intra la guvernare pe fata cu PSD, fie aleg o persoana din societatea civila. Altfel, credibilitatea justitiei va avea de suferit.
Ce parere aveti de intentia Noricai Nicolai de a-l actiona in judecata pe Traian Basescu?
Traian Basescu si-a exercitat dreptul constitutional atunci cand a respins-o pe Norica Nicolai. Atat timp cat Curtea Constitutionala a considerat normal acest lucru, indiferent de ce considera PNL sau Norica Nicolai despre ea insasi, cred ca ar trebui sa mearga mai departe si sa accepte situatia.
Acest proces poate fi in cel mai bun caz o miscare electorala.

Ce parere aveti de motivatia Curtii Constitutionale, referitoare la respingerea lui Norica Nicolai? A fost corecta sau nu?
Avem o Constitutie cu multe ambiguitati. Epoca Iliescu-PSD este in mare parte vinovata de acest lucru.
Motivatia Curtii incearca sa puna ordine in toate aceste ambiguitati. Decizia este corecta si ii apartine, iar analiza juridica a motivatiei va fi de competenta istoriei si a juristilor.
« inapoi
Omul de Afaceri
Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.
Citeste mai multe
Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.
Citeste mai multe