Interviu ancheta
28 februarie 2008 Ce decizii ati luat la nivel de filiala PDL in urma rezultatelor sondajului intern. V-am ruga sa ni le precizati pe fiecare in parte. Ne aflam inca in faza analizarii datelor sondajului. Oricum, a fost doar o cercetare preliminara, iar in urma acesteia, vom declansa o serie de focus-grupuri la nivelul municipiului Pitesti, urmate de un al doilea sondaj. Vom urmari, pe de o parte, sa vedem clar care sunt principalele probleme ale pitestenilor, iar pe de alta parte, vom desemna candidatul cu cele mai mari sanse pentru Primaria Pitesti.
Acestea sunt motivele pentru care nu am dat publicitatii rezultatele sondajelui, pentru ca pana la urma este vorba despre strategia interna a partidului.
Avand in vedere ca data alegerilor nu a fost stabilita inca, am decis sa nu ne grabim cu executia celui de-al doilea sondaj si cu anuntarea publica a candidatilor, pentru ca oricum nu stim pe ce calendar electoral lucram.
Sigur ca Tariceanu a declarat ca le va organiza la termen, dar asa a spus si despre alegerile europarlamentare, ceea ce nu l-a impiedicat ulterior sa le amane. Noi consideram ca alegerile locale nu trebuie amanate si nici nu trebuie amestecate cu alte scrutinuri.
Speram ca totusi ca saptamana viitoare Guvernul sa binevoiasca sa ia o decizie. In plus, am decis sa facem o analiza drastica a activitatii consilierilor locali si judeteni, avand in vedere ca anumiti alesi locali sau judeteni nu sunt indeajuns de cunsoscuti printre pitesteni, dupa activitatea lor politica din ultimii multi ani. Este trist ca foarte multi politicieni nu inteleg ca nu poti reprezenta interesele pitestenilor si argesenilor, daca acestia nu te cunosc.

De ce considerati ca in Pitesti lucrurile trebuiesc schimbate la nivel de municipalitate?
Pentru ca este loc de mult mai bine. Sunt proiecte importante care au fost lasate nerezolvate si consider ca au fost foarte multe oportunitati de dezvoltare, care nu au fost valorificate.
Sa ne amintim numai de proasta gestionare a stocurilor de pacura ale societaţii locale de termoficare, care a facut ca in ianuarie mulţi pitesteni sa sufere de frig in apartamente. Am primit numeroase sesizari din partea cetaţenilor, care se plang ca agentul termic le-a fost livrat la o temperatura mult prea scazuta. Primarul Pendiuc a fost salvat numai de vremea care s-a incalzit, dar asta nu este o scuza pentru managementul prost. Acest lucru este total anormal. Daca administratia locala din Pitesti a ajuns sa se bazeze pe providenta si pe schimbarile meteorologice, situatia este intr-adevar grava.
Pe de alta parte, este suficient sa ne uitam putin in jur ca sa constatam ca tot centrul orasului a ajuns un mare santier, pentru a satisface capriciile primarului Pendiuc in an electoral. Cu multe dintre aceste actiuni, cetatenii nu sunt de acord.
Sa nu mai vorbim despre scandalurile declansate ca urmare asa-zisei modernizari a centrului cu pavele, care sunt si scumpe si prost puse si de proasta calitate.
Primim numeroase sesizari la partid legate de situatia municipalitatii, stam mult de vorba cu oamenii si stiu bine ca pitestenii sunt nemultumiti de multe alte lucruri si as da doar cateva exemple: starea proasta a drumurilor, in special in cartiere, de lipsa locurilor de parcare, care risca sa sufoce orasul si adesea chiar de curatenia din localitate.
Pentru toate aceste motive, si nu am dat decat cateva exemple, sunt de parere ca Pitestiul are nevoie de un suflu proaspat. Noul primar trebuie sa fie un bun manager, care sa stie sa gospodareasca banii de la bugetul local cu adevarat in interesul pitestenilor, tinand cont de dorintele acestora.
In plus, noul primar, ar trebui sa profite de oportunitatile de creditare existente in prezent si sa declanseze o serie de investitii si de transformari majore in oras, pentru ca daca astazi sunt multi doritori sa finanteze proiecte in administratiile locale, o eventuala schimbare pe piata creditelor, ar putea sa duca la disparitia acestor oportunitati. Aceasta ar insemna o pierdere de cativa ani in proiectele de dezvoltare majora ale orasului.
Pentru un primar de tranzitie, dl. Pendiuc a reusit sa nu faca lucruri rele. Spre deosebire de alti edili, care fie au ajuns sa aiba dosare de coruptie, fie si-au batut joc de comunitatea care i-a ales, la Pitesti in primarie a fost liniste. PD-L considera ca este nevoie de sange proaspat si de o schimbare de strategie la nivelul administraţiei locale din Arges. Partidul nostru va avea un cuvant greu de spus dupa alegerile locale in strategia de dezvoltare a orasului.

Cine este in opinia dumneavoastra alternativa in cazul primarului Tudor Pendiuc?
Cred ca Pitestiul are nevoie de o administratie de dreapta, care sa valorifice rapid toate oportunitatile existente.
Cel care il va invinge pe Tudor Pendiuc in alegerile din acest an, trebuie sa stranga in turul doi toate voturile de dreapta si sa convinga acel numar enorm de pitesteni, care nu mai cred intr-o buna administrare a orasului si care refuza sa se prezinte la vot.
Cunosc cateva dintre numele vehiculate ca alternativa la Tudor Pendiuc, dar eu cred ca doar candidatul PDL va putea sa il invinga in turul doi pe actualul primar al Pitestiului.

Care sunt estimarile domniei voastre pentru alegerile locale la nivel de judet Arges pornind de la rezultatele pe care le are PDL in judet?
PD si PLD au luat impreuna in alegerile europarlamentare 32% in Arges, iar obligatia noastra este sa batem PSD in judet.
Vom propune persoane oneste si capabile, iar in alegerea noastra vom tine cont de la inceput de optiunile argesenilor.
In alegerile locale, oamenii sunt foarte importanti si chiar daca, spre deosebire de alegerile europarlamentare, voturile se impart si la partidele mici, in special in mediul rural, speram sa depasim procentul de 35%, sa castigam alegerile in orase si municipii si sa jucam finala pentru Consiliul Judetean.

« inapoi
Omul de Afaceri
Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.
Citeste mai multe
Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.
Citeste mai multe