Interviu Curierul 13 martie 2008
13 martie 2008 Cand va veti anunta candidatii la alegerile locale? PDL si-a fixat ca termen 31 martie pentru desemnarea candidatilor la locale dar si a celor pentru Parlamentul Romaniei pe sistem de vot uninominal.
Pentru marea majoritate a localitatilor, PDL Arges se va incadra in acest termen. In acelasi timp, daca vor fi localitati unde interesul organizatiei locale o va cere, nu voi ezita sa recurg la exceptii si sa aman anuntarea candidatilor de primar.
Nu este nicio graba, nu ma simt implicat intr-o competitie de genul „cine anunta primul candidatii”. Alegerile nu sunt o proba de sprint, la care sa castige cine o ia primul la fuga. Ma intereseaza sa oferim argesenilor oameni competenti si de incredere si vom lua aceste decizii pe baza unei analize serioase.
Spre deosebire de alte partide noi nu negociem inainte de alegeri, nici aliante, nici non-combaturi, deci noi nu desemnam candidatii asa de mantuiala, ca sa fie, cum au facut altii de pe la noi de prin judet. Noi nu dorim sa oferim candidati de paie.

La cine va referiti?
Sunt cei care s-au plans in presa locala ca in sondaje s-au plasat mai bine unii politicieni, dar conducerea centrala de partid, vezi doamne, ar fi desemnat candidati pe altii cotati cu mai putine sanse.
Daca este adevarat, nu pot decat sa ma intreb de ce un partid si-ar sabota singur sansele ca sa favorizeze PSD.
Oricum, este clar ca, asa cum arata acum lucrurile, competitia electorala la nivelul judetului si a municipiului Pitesti se va duce intre PSD si PDL.

Ce obiectiv va propuneti pentru alegerile locale?
In ultimii doi ani, administratia rosie s-a blocat la nivel local si judetean in Arges. Se macina proiecte lipsite de anvergura si se mai face cate un proiect de imagine inainte de alegeri. Se dau bani primarilor preferential, cu taraita, pentru a consolida puterea politica la nivelul judetului si nu pentru necesitatile reale ale comunelor.
Vom incerca sa desrosim cat mai mult din Arges. E o rusine ca urmasii comunistilor sa domneasca in fieful Bratienilor.
Cred ca PNL se face vinovat de a fi abandonat un loc cu valoare simbolica pentru liberalism in bratele PSD.

Vedeti in ultima vreme vreo opozitie a PNL pe plan local impotriva administratiei rosii?
Ati declarat ieri ca PSD si PNL au in comun ipocrizia.

Asa este. La nivel central, acesti oameni colaboreaza de un an, sunt responsabili practic pentru stagnarea Romaniei de un an incoace, dar in public se prefac ca nu au nimic de-a face unii cu altii.
Un alt lucru pe care il au in comun PSD si PNL este lipsa de solutii. PNL nu poate castiga singur alegerile viitoare, iar absorbtia unor partide microscopice precum Actiunea Populara, care au mai multi decibeli decat membri, nu va aduce voturi in plus.
Pe de alta parte, o alianta cu PSD ar indeparta cu totul nucleul dur al alegatorilor liberali. Nici PSD nu sta foarte bine, cu o mana in bugetul de stat si cu cealalta prinsa in usa DNA. Daca face opozitie, guvernul ii taie sursele bugetare de finatare a campaniei. Daca nu face opozitie se compromite in ochii propriului electorat.
Intre PSD si PNL nu se negociaza o constructie politica pe baza unui program, ci una anti-Basescu si anti-PDL.

Credeti ca se vor alia dupa alegerile generale si sa izoleze PDL?
Daca ei chiar cred ca vor izola PDL se iluzioneaza. La alegerile europarlamentare, procentele obtinute de PD si PLD la nivel national au fost egale cu cele obtinute de PSD si PNL.
Numai ca intre timp Tariceanu a mai facut o serie de greseli, inclusiv incapatanarea absurda cu privire la taxa auto, si probabil ca va mai face. PSD si PNL nu au cum sa obtina deci un procent net superior la alegeri fata de PDL, ei numai isi fac curaj singuri declarand asemenea ineptii.
Negocierile intre liderii PSD si PNL sunt de fapt un fel de terapie de grup, in care oamenii se aduna si isi dau impresia ca sunt importanti, ca au solutii si ca nu e totul pierdut. Ei de fapt negociaza gestionarea esecului.

« inapoi
Omul de Afaceri
Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.
Citeste mai multe
Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.
Citeste mai multe