Cristian Boureanu – singurul parlamentar de Arges cotat cu activitate deosebita
Cristian Boureanu – singurul parlamentar de Arges cotat cu activitate deosebita 13 noiembrie - Aprecierea este facuta de un studiu de specialitate efectuat de Institutul European pentru Democratie Participativa – QVORUM.
Deputatul PD-L Cristian Boureanu este apreciat ca avand cea mai eficienta activitate de parlamentar din judet, potrivit unui studiu transmis zilele trecute de catre Institutul European pentru Democratie Participativa – QVORUM (IEDPQ). Specialistii au urmarit sa analizeze activitatea parlamentarilor din ultimii patru ani, realizand studiul „Parlamentarii la raport”, din care reies politicienii cu cea mai buna contributie la stimularea democratiei, dar si cei cu o activitate nesemnificativa. Astfel, din cei 15 parlamentari de Arges, conform Institutului European pentru Democratie Participativa – QVORUM, unul singur este cotat cu calificativul „deosebit”: Cristian Boureanu. In acelasi raport, specialistii mai afirma ca deputatul PD-L se bucura de o puternica mediatizare, dar in acelasi timp are si o activitate parlamentara deosebita.

Criteriile conform carora deputatul Cristian Boureanu este astfel apreciat sunt:
• a avut intalniri foarte dese cu cetatenii si partenerii sociali
• a interpelat deseori Guvernul cu privire la probleme pe care cetatenii i le-au semnalat din teritoriu
• si-a exprimat in dese randuri opinia prin intermediul declaratiilor politice facute in plenul Camerei Deputatilor
• interventiile sale in Parlament s-au bazat pe o documentare foarte solida
• informeaza regulat pe cei pe care ii reprezinta cu privire la activitatea pe care o depune in Parlament
• foloseste o multitudine de mijloace pentru a-si transparentiza activitatea, printre care si comunicarea pe internet, prin intermediul website-urilor si blogurilor si foloseste emailul.
Raportul mai explica: „In prezenta cercetare am urmarit sa determinam masura in care fiecare parlamentar a inteles sa-si fundamenteze actiunile din Parlament pe consultari cu cetatenii si cu partenerii sociali. In conditiile in care actiunile unui membru al Parlamentului reprezinta rezultatul presiunilor venite dinspre segmentele sociale pe care le reprezinta, atunci se poate spune ca aceste actiuni sunt legitime si ca acest parlamentar contribuie la consolidarea sistemului democratic”.

Mentionam ca raportul se gaseste pe pagina web a Institutul European pentru Democratie Participativa – QVORUM: www.qvorum.ro, accesand sectiunea „publicatii”.
« inapoi
Omul de Afaceri
Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.
Citeste mai multe
Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.
Citeste mai multe