Deputatul PD-L Cristian Boureanu: Este foarte important ca cetatenii sa mearga la vot!
Deputatul PD-L Cristian Boureanu: Este foarte important ca cetatenii sa mearga la vot! 26 noiembrie 2008 - Deputatul PD-L Cristian Boureanu si-a expus recent cele mai importante proiecte pentru argeseni, in cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune.
Parlamentarul a explicat, de asemenea, importanta votului uninominal: „In primul rand, este vorba de a vota persoana si nu se voteaza lista. Cred ca deja obligatia de a vota devine foarte importanta, nu vreau sa-i supar pe unii, dar lucrurile stau in felul urmator: indiferent daca votezi sau nu, cineva va ocupa acea pozitie. Deci, mai bine iti spui punctul de vedere, ca cetatean, si pui stampila, spui “eu il vreau pe Popescu sau pe Boureanu, pe colegiul 9”. In al doilea rand, deputatul va fi direct responsabil. Asa cum spuneam pe vremea cand promovam votul uninominal, vom alege graul de neghina, vom alege bob cu bob si nu la gramada”.

Uninominal si la locale
De asemenea, Cristian Boureanu – unul dintre initiatorii acestui sistem de vot la noi in tara, a precizat ca isi propune ca si consilierii locali si consilierii judeteni sa fie alesi tot uninominal: „E normal ca fiecare om sa stie ca atunci cand se duce la primarie, la un consilier, pentru ca are o problema cu o groapa, cu o trecere de pietoni, de exemplu, sa-I poata cere consilierului lui, pe care l-a votat, sa-i rezolve problema. Eu cred ca este un proiect perfect realizabil”.

Lacul va deveni zona occidentala de agrement
Trecand la dezvoltarea proiectelor sale pentru judetul Arges, deputatul PD-L Cristian Boureanu a subliniat: „Eu am venit cu un proiect mare pe zona de sud, pe zona din colegiul meu, dar este un proiect pentru toti pitestenii. As vrea ca in urmatorii 10 ani tot ce inseamna faleza raului Arges, toate lacurile de pe Arges, sa fie amenajate in interesul cetatenilor, sa fie transformate in parcuri, locuri de joaca, jogging, sa te poti plimba cu bicicleta, cu rolele, restaurante mai mari sau mai mici, barci de agrement. Este un proiect important, care nu tine neaparat de primarie. Lacul in sine e lac de acumulare si tine de Apele Romane. Si atunci orice proiect de amenajare a falezei din jur va tine de lobby-ul pe care parlamentarii argeseni il vor face la Guvern. Proiectul nu este scump, presupune mai putin de 10 milioane de euro si, sa dau un termen de comparatie, piata Ceair a costat in jur de opt milioane si jumatate de euro”.

Reabilitarea termica a blocurilor
„Noi mergem pe ideea ca nu trebuie facuta doar reabilitarea blocurilor ci si mansardarea lor, mai ales a blocurilor cu patru etaje, pentru ca astfel mai castigam si cateva apartamente care pot sa fie valorificate. Mai mult decat atat, reabilitarea termica duce la costuri la intretinere mai mici cu 55%. Astfel programul guvernamental va trebui sa acopere intre 50 si 70% din aceste fonduri, iar primaria sa vina cu diferenta de suma. Proiectul de reabilitare termica a fost facut de PD-L si va continua pe aceasta directiva. Termoficarea nu face fata, pentru ca subventia la gigacalorie nu acopera necesarul pentru Pitesti”.

Theodor Stolojan: premierul de care Romania are nevoie
De asemenea, liderul PD-L Cristian Boureanu a precizat ca Argesul reprezinta prioritatea economica zero pentru partidul din care face parte, argumentand aici prin vizitele dese ale premierului Theodor Stolojan. „Ne bazam foarte mult pe domnul Theodor Stolojan. Din punctul meu de vedere, este, in momentul de fata, premierul de care are Romania nevoie, ca sa iasa din criza. Este economist si cred ca avem nevoie de un premier economist. Avem nevoie de un om care sa se priceapa la economie, care sa stie ce inseamna masurile economice care sa salveze economia romaneasca si care stie ce inseamna ajutor pentru populatia aflata in dificultate, dar bazat pe cifre”, a afirmat deputatul Cristian Boureanu.


« inapoi
Omul de Afaceri
Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.
Citeste mai multe
Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.
Citeste mai multe