Theodor Stolojan si Cristian Boureanu: Judetul Arges, prioritate economica zero pentru PDL
Theodor Stolojan si Cristian Boureanu: Judetul Arges, prioritate economica zero pentru PDL 24 noiembrie - Pentru a cincea oara in decurs de o luna si jumatate si pentru a treia oara in perioada de criza economica, prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan s-a aflat in judetul Arges.
Viitorul premier Theodor Stolojan si presedintele organizatiei judetene, Cristian Boureanu, au anuntat in mai multe ocazii ca Argesul reprezinta prioritate economica zero pentru PDL. De altfel, si presedintele tarii, Traian Basescu si-a inceput turneul in principalele fabrici din tara cu o vizita la uzina Dacia Renault.

Duminica, la Curtea de Arges, mai multi lideri politici ai PD-L s-au intalnit in sala mare a primariei, unde au participat circa 300 de simpatizanti ai partidului. In fata oamenilor s-au aflat prim-vicepresedintele Theodor Stolojan, vicepresedintele Cristian Boureanu, Gheorghe Davidescu, Gheorghe Nicut, Adrian Lazar, Sorin Buta, Constantin Iordan. Reprezentantii PD-L aflati la Curtea de Arges sunt in plina campanie electorala, facand parte dintre candidatii pentru Parlament.

Astfel, fiecare dintre cei prezenti a adresat cateva mesaje sutelor de simpatizanti veniti sa-i incurajeze. Theodor Stolojan a vorbit despre criza economica actuala, facand chiar o comparatie cu situatia critica in care se afla tara noastra in vremea cand domnia sa era prim ministru: „Nu va fi mai greu decat a fost in primii ani dupa 1990, cand ne-am confruntat cu somaj masiv, cu inchideri de fabrici. (...) Ceea ce ne lipseste acum pentru a face fata crizei este buna guvernare a tarii. Domnii Tariceanu si Geoana au lasat Romania vulnerabila in fata crizei. ”, a spus Theodor Stolojan. De asemenea, liderul PD-L a acuzat actuala guvernare de blocarea „unor reforme esentiale”, risipa banului public si crearea unor inechitati in sistemul de salarizare a bugetarilor, factori care au determinat o adancire a crizei economice si sociale cu care se confrunta Romania: „Au lasat, de exemplu, tot sistemul de salarizare al sistemului public intr-un haos desavarsit. Toate sindicatele asteapta acum, cu arma la picior, sa vina noul Guvern, pentru a obtine un sistem de salarizare echitabil”.

Tot in cursul vizitei la Curtea de Arges, fostul premier, impreuna cu echipa PD-L Arges condusa de deputatul Cristian Boureanu, au avut ocazia de a discuta cu argesenii pe strada, in cursul unei plimbari pe bulevard. Reprezentantii PD-L au expus oamenilor cateva dintre masurile cuprinse in programul de guvernare, printre care scutirea de impozite pentru profitul reinvestit de firme, reducerea a o suta de taxe, crearea unui fond de urgenta de 1 miliard de euro pentru creditarea intreprinderilor mici si mijlocii, adoptarea unui program prioritar de investitii in infrastructura de transporturi si impunerea unui moratoriu pentru achizitiile facute de institutiile publice.

De la Curtea de Arges, liderii politici si candidatii PD-L pe colegiile din Arges au mers in comunele Bradu si Oarja, unde au stat de vorba cu oamenii in fata primariilor. Printre problemele si solutiile dezbatute, s-a discutat si despre investitiile necesare in cele doua localitati. Una dintre cele mai importante prioritati este infiintarea alimentarii cu gaze naturale in comuna Oarja.
« inapoi
Omul de Afaceri
Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.
Citeste mai multe
Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.
Citeste mai multe