Omul de afaceri
Omul de afaceri Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea cand lucram ca zilier pentru o echipa de prospectiuni geologice, parintii mei fiind ingineri geologi. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un week-end decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.

Am fost de multe ori tentat sa emigrez si o data am si facut-o. In anul 1994 am plecat in Africa de Sud. Un an mai tarziu, am decis sa ma intorc si nu imi pare rau pentru ca in acel moment am luat doua decizii care mi-au marcat viata: mi-am deschis o firma si am intrat in politica. Am descoperit ca ma pricep binisor la amandoua.

Nu m-am imbogatit din politica, asa cum au facut altii. Incepand cu anul 2000, cand am decis sa ma inplic mai mult in viata de partid, m-am retras din conducerea firmelor pe care le-am infiintat. Cand am ajuns in Parlament, in urma alegerilor din 2004, eram deja un om cu avere.

Sunt in continuare actionar si am idei de afaceri bune pe care le comunic managerilor firmelor mele dar nu mai am timp sa ma ocup efectiv de negocieri sau de punerea in practica a acestor sugestii.

Recunosc ca ma enerveaza foarte tare atacurile care pornesc de la premisa "are bani, deci inseamna ca o fi furat el de undeva". A fi bogat nu este o crima. Felul cum au ales unii sa se imbogateasca poate fi, dar eu am ales sa nu urmez aceasta cale si cand ma vad pus in aceeasi oala cu toti ma infurii.

Pentru ca vreau sa conving pe toata lumea ca poti face avere fara sa furi, am incercat sa fiu cat mai transparent posibil cu privire la afacerile mele. Mi-am actualizat declaratia de avere nu odata pe an cum cere legea, ci de fiecare data cand am cumparat sau am vandut ceva. Din acelasi motiv, nu am facut niciodata afaceri cu statul.

Ca om de afaceri, imi doresc o Romanie prospera, cu un mediu de afaceri stabil - ceea ce, deocamdata, nu avem - cu o legislatie fara lacune, cu o clasa de mijloc consolidata si cu discrepante sociale cat mai reduse.

Viziune si Misiune
Imi doresc sa fac parte dintr-o clasa politica in care stanga este stanga si dreapta este dreapta si in care stanga si dreapta se confrunta in alegeri si nu fac pacte subterane spre paguba alegatorilor.
Citeste mai multe
Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.
Citeste mai multe